Operni pevec

Anton Habjan - pevec
Diplomiral in magistriral sem na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri izr. prof. Pii Brodnik. Izpopolnjeval sem se na mednarodnem seminarju pri svetovno priznani operni pevki in profesorici Bernardi Fink in drugih.
Vseskozi sem sodeloval z različnimi pevskimi zbori kot solist, med drugim v Schubertovi Maši v G-duru, v okviru Akademije za glasbo v Ljubljani pa sodeloval kot solist v Monteverdijevih Vesperah in v Orffovi Carmini burani.
Že od leta 2011 sem redni član SNG Opera in Balet v Ljubljani, kjer sem debitiral v operi Traviata kot Baron Douphol ter sodeloval kot solist v operah Šolnik (Učitelj), Ples v maskah (Sodnik), Črne maske (Pajek), Figarova svatba (Antonio), Saloma (Kapadočan), Madama Butterfly (Cesarski komisar, Uradnik), Devica Orleanska (Lauret, Vojak).
S Slovenskim komornim glasbenim gledališčem sem sodeloval v operi Junak našega časa Tomaža Sveteta kot Oče, Reporter in kot Grušnicki, v operi Ada kot Urednik. S konservatorijem Jurij Slatkonja iz Novega mesta sem sodeloval v glavni vlogi Črtomirja v operi Krst pri Savici Toma Kobeta, v operi Pod svobodnim soncem kot Justinijan in Svarun ter v operi 10 brat kot Krjavelj.
Kot operni pevec sedaj veliko nastopam ob spremljavi orkestra, klavirja, kitare ali cerkvenih orgel. Pred nedavim sem imel veliki koncert opernih arij v Železnikih. Nekaj posnetkov si lahko ogledate na mojem Youtube kanalu - Anton Habjan.
AH pevec AH pevec AH pevec
Nastopam tudi kot pevec popevk ter narodnozabavne glasbe, v kvartetu pa še na pogrebnih svečanosti.
Avdio Video
ANTON HABJAN
Magister akademski glasbenik pevec
Kranj
e-pošta: ton.anton0604@gmail.com
telefon: +386 40 462 268
Izdelano v studiu G-SOFT